Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск предизвика руския президент Владимир Путин на дуел. В своя публикация в "Туитър" Мъск предизвика Путин да се бие, като залогът е Украйна, пише британският вестник Индипендънт.

"С настоящото предизвиквам Владимир Путин на дуел", написа в "Туитър", използвайки кирилица, за да изпише името на Владимир Путин.

"Залогът е Украйна", пише Илон Мъск, което означава, че победителят в дуела трябва да реши съдбата на войната Русия-Украйна.

Тъй като Путин няма личен акаунт в "Туитър", Мъск поиска потвърждение от официалния "Туитър" акаунта на президента на Русия - @KremlinRussia_E. "Съгласни ли сте с тази битка?" — пита Мъск.

Самият Мъск, най-богатият човек в света, осигури на Украйна интернет връзка чрез сателитите на компанията Starlink на фона на бушуващата война.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, след като президентът Владимир Путин разреши така наречената от него "Специална военна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна." ООН е регистрирала най-малко 596 смъртни случая на цивилни след началото на инвазията, въпреки че се предполага, че истинският брой е много по-висок. Още милиони хора са напуснали домовете си, като над 2,8 милиона са преминали в Полша и други съседни на Украйна страни.

Междувременно представители от Украйна и Русия отново се срещнаха днес за пореден четвърти кръг от преговори за прекратяване на продължаващия конфликт. Разговорите на ниво делегация и срещите между външните министри на двете страни досега не доведоха до положителен резултат, макар, че в неделния ден се появиха обнадеждаващи информации от двете страни и от САЩ, че е постигнат "значим напредък".