Сирийските системи за противовъздушна отбрана прихванаха ракетна атака "от окупираните земи", съобщи държавната информационна агенция SANA, цитирана от "Аарец". Базираната в Британия Сирийска обсерватория за правата на човека заяви, че най-малко трима несирийски граждани са убити при атаката.

Предполагаемата атака на Израел е извършена в района на Дамаск. Една "враждеска цел" е свалена близо до Акраба, югоизточно от столицата, допълва SANA.

Смята се, че четири крилати ракети са изстреляни през ливанското въздушно пространство към Сирия, заяви източник в регионалния алианс, подкрепящ сирийския президент Башар Асад пред "Ройтерс".

Сирийската обсерватория за правата на човека заяви, че ракетното нападение е насочено към ирански и сирийски военни позиции в близост до Дамаск. Жители на Дамаск коментират че са чути експлозии до столицата.

В съседен Ливан израелските военни самолети са чути да летят във въздушното пространство на страната по време на ударите в Сирия.

Миналия месец Израел заяви, че е ударил десетки ирански цели в Сирия при "широкомащабна" операция в отговор на ракетен обстрел на Голанските възвишения предния ден. През последните години Израел многократно е нанасял удари, свързани с Иран в Сирия.

Израел обеща по-рано, че ще продължи ударите си срещу ирански цели, опитващи се да установят постоянно военно присъствие там и срещу доставки на оръжие за Хизбула.

Сирия прихвана ракети от Израел

Сирия прихвана ракети от Израел

Няма коментар от Изеаел