Иранският президент Хасан Рохани нарече администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп най-лошата в историята на тази страна. Той обясни това в изказване по време на заседание на кабинета в сряда, като речта на Рохани е излъчена и по държавната телевизия, съобщават "Техеран Таймс" и ТАСС.

"Както и другите страни, Иран се бори с пандемията от коронавируса, но никоя държава не е била под санкции на САЩ повече от две години. Иран се справя с най-лошата американска администрация. В Съединените щати не е имало такъв Бял дом. Толкова безчовечен, жесток и некомпетентен", коментира той.

"Вижте държавния секретар на тази страна. Той е напълно незапознат с основите на политиката", допълва Рохани.

"Това е първият път в историята на Америка, американски служители да убият високопоставен военен командир и те направиха това с наш командващ. Също така администрацията на Тръмп възпрепятства вноса на медицинско оборудване в Иран на фона на пандемията. Това е безпрецедентно в историята", добави той.

По-рано в сряда, по време на официално посещение в Израел за анексията на Западния бряг, държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Иран продължава да разпалва терора по целия свят дори по време на пандемията COVID-19.

Вчера парламентът на Иран одобри проектозакон, който включва мерки срещу Израел. Сред тях са и откриване на иранско консулство или посолство в Йерусалим, с което Ислямската република ще представлява интересите си пред палестинското правителство.

Иран се опитва да разпали терор по време на пандемията, предупреди Помпео

Иран се опитва да разпали терор по време на пандемията, предупреди Помпео

Казва ви много за душата на този народ, който води тази страна