Ако Израел нанесе удар по ирански обекти, ще получи болезнен отговор, срещу който американските системи за противоракетна отбрана THAAD няма да помогнат. Това заяви генерал-лейтенант Хосейн Салами, командир на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция (КГИР).

Салами произнесе речта си по време на прощалната церемония за загиналия генерал-майор от Корпуса на гвардейците на Ислямска република Абас Нилфорушан.

"Знаете, че когато кажем нещо, ние го изпълняваме. Ако нанесете удар по някой от нашите обекти както в Иран, така и в региона, ще отговорим болезнено", обърна се генерал-лейтенантът към Израел .

Той заяви, че Израел не трябва да разчита на системата за противоракетна отбрана THAAD, тъй като Иран е в състояние да се справи успешно с нея.

Нилфорушан беше убит при израелски удар по Бейрут на 27 септември. Тогава ЦАХАЛ нанесоха масиран удар по централния щаб на Хизбула в квартал Дахия. При удара бяха убити шиитският лидер Хасан Насрала, както и заместник-началникът на Корпуса на гвардейците.

Пентагонът очаква изпратената на Израел ПВО система THAAD да заработи скоро

Пентагонът очаква изпратената на Израел ПВО система THAAD да заработи скоро

Компонентите вече пристигат в страната

Духовният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обеща, че Ливан ще накара Израел да съжалява за стореното. В отговор на това на 1 октомври Иран нанесе масиран ракетен удар по Израел.