Секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран обяви, че Израел ще съжалява, ако продължи да напада армията на Сирия и нейните съюзници, съобщава "Ройтерс".

Иран и Русия подкрепиха сирийския президент Башар Асад в 7-годишната война срещу бунтовниците и терористите.

Но Израел, който е все по-загрижен, че неговият враг Иран може да установи дългосрочно военно присъствие в северната му съседка, заяви, че през последните две години е извършил повече от 200 нападения срещу ирански цели в Сирия.

Израел ще продължи ударите срещу Иран в Сирия

Израел ще продължи ударите срещу Иран в Сирия

Нямал да допусне военно укрепване на Иран там

"Ционисткият режим се опитва да създаде криза в Сирия и предприе стъпки за пряко подпомагане на терористични групировки и удряне на сирийската армия и сили, които се борят с тероризма", изтъкна Али Шамхани, който е секретар на Върховния съвет за национална сигурност на Иран.

"И ако продължава, ще срещне реакции, които ще накарат Израел да съжалява", подчертал той, без да уточнява какво може да означава това.

Върховният съвет за национална сигурност, председателстван от президента Хасан Рохани, решава каква да е външната политика и политиката за сигурност на Иран заедно с върховния лидер Али Хаменеи.

С-300 щяла да накара Израел да се замисля, преди да напада Сирия

С-300 щяла да накара Израел да се замисля, преди да напада Сирия

Това предупреди сирийският режим

Шамхани е коментирал по време на среща с руския си колега Николай Патрушев в Техеран.

Русия обяви в понеделник, че ще достави на Сирия система за противовъздушна отбрана С-300 въпреки категоричните възражения от страна на Израел, седмица след като Москва обвини еврейската държава, че индиректно е виновна за свалянето на руския военен самолет Ил-20 от сирийската противовъздушна отбрана, при което загинаха 15 руски военнослужещи.

Русия доставя С-300 на Сирия до 2 седмици
Обновена

Русия доставя С-300 на Сирия до 2 седмици

Ситуацията се промени и това не е по наша вина