Иран е изградил друга военна база край сирийската столица, съобщава Fox News, като публикува израелски сателитни снимки, показващи новата база, която се намира на около 13 км северозападно от Дамаск.

В информацията се посочва, че в двете складови помещения на базата се съхраняват ракети, способни да ударят Израел и че членове на специалните части на Иранската революционна гвардия управляват базата.

През миналата седмица в. "Ню Йорк таймс" разкри местоположението на десетки военни бази на Иран в Сирия.

Иран заплаши да изравни Тел Авив със земята

Иран заплаши да изравни Тел Авив със земята

Нетаняху няма да успее да се измъкне

По-рано тази седмица бяха публикувани снимки, направени от израелски сателит, на които се виждат разположените от Русия стелт изтребители Су-57 в Сирия - първите по рода си.

Сателитният оператор iSi посочи в изявление, че техният израелски сателит Eros B е засякъл два такива самолета в сирийската база "Хмеймим". Оттам изтъкнаха, че изтребителите Су-57 все още не са напълно функциониращи и че Русия вероятно ще използва Сирия като "площадка" за изпитание на бойните възможности на самолета.

Израел засякъл Су-57 в Сирия

Израел засякъл Су-57 в Сирия

Москва запазва мълчание

Това е първият път, в който руските самолети са засичани в Сирия и не е ясно дали Русия възнамерява да ги използва при нападения, тъй като те все още преминават изпитания.