Говорителят на иранското правителството Али Рабий заяви, че Иран ще изпълни ангажиментите си по същия начин, по който го правят европейските партньори на ядреното споразумение, съобщава иранската медия "Мехр".

Като описва втората мярка на Иран, предприета за намаляване на задълженията си по сделката, Раби коментира, че "нашето послание е кристално ясно и каквото и да правим, е да запазим сделката".

"Ще изпълним ангажиментите си на същото ниво, така, както го правят другите партньори на ядреното споразумение", добави той.

Майк Пенс: САЩ няма да отстъпят пред Иран

Майк Пенс: САЩ няма да отстъпят пред Иран

Тръмп оказва влияние над Техеран

Иран не се стреми да произвежда ядрени бомби, а чрез увеличаване на нивото на обогатяване на уран иска да гарантира само своите национални интереси, коментира Раби.

По отношение на санкциите на САЩ, той допълва, че "санкциите са с цел до доведат до колапс в иранското общество, но когато САЩ станаха свидетели на единството на иранците срещу санкциите, Тръмп заяви, че САЩ ще оставят настрана всички условия за провеждане на разговори с Иран в случай, че Иран няма да разработва атомна бомба."

"Правителството е платило над 6,2 милиарда долара, за да достави основни стоки от началото на настоящата иранска календарна година (започнала на 21 март 2019 г.)", допълва той.

Армията на Иран няма да остави без отговор "пиратството" на Британия

Армията на Иран няма да остави без отговор "пиратството" на Британия

А отговор ще е "на правилното място и в точното време"