Главният съветник на върховния лидер на Иран аятолах Али Хеменеи определи вчерашните удари по военновъздушната база в Сирия като "престъпление на Израел" и предупреди, че това "няма да остане без отговор", съобщава ливанската телевизия "Ал Маядин".

Али Акбар Велаяти е говорил при пристигането си в сирийската столица Дамаск, уточнява ливанската телевизия, която е много разпространена в контролираните от правителството части на Сирия.

Русия привика посланика на Израел да обясни за удара в Сирия

Русия привика посланика на Израел да обясни за удара в Сирия

Ударите на Израел били "опасно развитие"

Седем ирански военнослужещи бяха убити при въздушния удар на Израел срещу сирийската военновъздушна база, което е почти два пъти повече от съобщените вчера 4 ирански жертви, сред които висш офицер, част от програмата на Иран за безпилотни самолети.

Телата на убитите иранци, определени като военни съветници, бяха върнати в Иран, като днес ще бъдат погребани.

Израел информирал САЩ преди въздушните удари срещу базата в Сирия

Израел информирал САЩ преди въздушните удари срещу базата в Сирия

При ударите загинаха 14 души, включително двама иранци

Нападението беше извършено няколко часа след като американският президент Доналд Тръмп предупреди, ще бъде "платена голяма цена" след информациите за атака с химически оръжия в контролирания от бунтовниците град Дума край Дамаск. Сирийското правителство отрече каквото и да е участие в тази атака.

"Изглежда, че американското правителство търси оправдание за военна намеса", подчерта външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф.

"Позицията на Иран по отношение на химическите оръжия е ясна и ние осъждаме всякакво тяхно използване срещу каквито и да е цели", добави иранският първи дипломат.