Генерален щаб на украинските въоръжени сили тази сутрин съобщи, че руската армия е нанесла поредния масиран въздушен удар безпилотни самолети "Шахед-136".

16 от 21 дрона са свалени, твърди украинският генерален щаб. В Киев всички цели, засечени във въздушното пространство около града, са унищожени, заяви началникът на военната администрация на града Сергей Попко. По думите му няма жертви или разрушения.

Заради дроновете през нощта в Киев, Киевска област и други региони на Украйна беше обявена въздушна тревога. Системите за противовъздушна отбрана са работили освен в Киев и в Житомирска и Хмелницка област, съобщават украинските медии.

По-късно регионалната военна администрация на Киевска област съобщи, че в резултат на нощния удар с дронове е пострадал граждански обекти - две жилищни и административна сграда в град Ржищив, който се намира на брега на Днепър. Възникнал е пожар. Вече е известно за трима загинали и седем ранени.

Руското министерство на отбраната не е коментирало, но пък по руските медии актуална е информацията да атаката с дроневе в пристанището в Севастопол.

Вчера вечерта ракета удари град Одеса, като порази жилищна сграда. Украинските военновъздушни сили съобщиха, че силите за противовъздушна отбрана са свалили две ракети Х-59, изстреляни от руски изтребители над Одеска област. Ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак съобщи, че е била повредена триетажна къща на територията на манастир.

Взрив отекна в Одеса

Взрив отекна в Одеса

Очевидци съобщават за характерните звуци на ирански дронове