Иранският президент Хасан Рохани призова мюсюлманите да се обединят в името на исляма. Той припомни вредата, нанесена на религията им от дейността на групировки като ДАЕШ ("Ислямска държава") и осъди разделението и проявите на насилие. Това заяви държавният глава на 29-та международна ислямска конференция, която се проведе в Техеран. 

По думите му, ислямът не е нито само на шиитите, нито само на сунитите, това е обща религия за всички мюсюлмани и те трябва да позволят на вярата им да ги обедини. Трябва да изчистим името на религията ни, призова президентът. 

Той също така обърна внимание на факторите, които правят групировки като ДАЕШ толкова популярни сред младежите. Според него, причината да се набират толкова бързо нови бойци е в бедността - културна и финансова. 

Иран също е обвиняван от враговете си, че е спонсор на тероризма в региона заради подкрепата си за йеменските бунтовници хуси и ливанската групировка "Хизбула". Техеран също така бе критикуван и заради подкрепата си за сирийския президент Башар Асад.