Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви, че изборите са "абсолютно нагласени" от "непочтените медии" и "в много избирателни секции".

Неговите коментари си противоречат с думите на кандидата за вицепрезидент на републиканците Майк Пенс, който по-рано заяви, че Тръмп щял да приеме резултата от изборите без каквито и да било обструкции въпреки твърденията на медиите.

Съветникът на Тръмп Руди Джулиани също обвини демократите в "измама".

Социологическите сондажи показват, че Тръмп губи позиции в някои от ключовите щати, в които ще бъде решена битката.

Междувременно кандидатът за вицепрезидент на демократите Тим Кейн разкритикува твърденията на Тръмп, че изборите са нагласени, определяйки ги като "тактика на сплашване".

Милиардерът постави под въпрос легитимността на изборния процес в поредица от публикации в "Туитър", в последната от която подчерта: "Изборите абсолютно ще бъдат манипулирани от непочтените и изкривяващи медии, подкрепящи мошеничката Хилари - но също така в много избирателни секции - ТЪЖНО".

По-рано Тръмп обвини медиите в неточно информиране: "Изборите са манипулирани от медиите, като те действат координирано с предизборния щаб на Клинтън, представяйки за новини истории, които никога не са се случвали!"