Военният министър на Израел Авигдор Либерман отхвърли предположенията, че израелската тайна служба "Мосад" е убила палестински преподавател, който вчера беше застрелян в Малайзия.

Либерман заяви, че е възможно 35-годишният Фади ал Бач да е бил убит като част от вътрешен спор между палестинците.

Двама мъже на мотоциклет изстреляха над 10 куршума, застрелвайки члена на радикалното палестинско ислямистко движение "Хамас" пред джамия край столицата Куала Лумпур.

Важен член на "Хамас" застрелян в Малайзия, обвиняват "Мосад"

Важен член на "Хамас" застрелян в Малайзия, обвиняват "Мосад"

"Ислямското съпротивително движение скърби за сина на синовете си"

Семейството на убития обвини "Мосад", че стои зад покушението.

Либерман изтъкна пред израелско радио, че ученият е бил експерт по ракети и "не е светец".

"Той не е участвал в подобряването на електрическата мрежа или инфраструктурата и водата. Чухме съобщенията на ръководителите на "Хамас", поемащи отговорност за мъжа, обяснявайки, че е участвал в производството на ракети, в подобряване на точността на ракетите", посочи израелският военен министър.

Запитан кога е чул за убийството, той посочи: "Чухме за това от новивините. Има традиция сред терористичните организации да обвиняват Израел за всяко уреждане на сметки. Уреждането на сметки между терористични организации, между терористи, между различни фракции е нещо, което виждаме от време на време. Предполагам, че и в този случай става въпрос за това."

"Хамас" е обвинявал Израел в извършването на убийства на негови експерти в чужбина в миналото, въпреки че "Мосад" никога не е потвърждавал такива операции.

Скорошен случай беше убийството на тунизиец, за когото се смяташе, че е бил експерт на "Хамас" по безпилотни самолети.

Засега не е известно какъв може да е мотивът за убийството, като малайзийските власти засега не са арестували никого.

Бащата на Бач обвини "Мосад" за убийството на сина си.