Израелската армия (ЦАХАЛ) съобщи в петък, че през изминалата седмица е действала срещу цели в Сирия, след като по-рано сирийските държавни медии съобщиха за въздушни удари на Израел в Западна Сирия, при които загинаха 16 души и десетки други бяха ранени, предава Ройтерс..

"В Южна Сирия ЦАХАЛ порази няколко терористи, които извършваха терористични дейности срещу Израел", се казва в изявление на израелската армия в петък, но не бяха предоставени допълнителни подробности.

Израелската армия рядко коментира свои действия в Сирия и отказа да коментира информацията на New York Times, че израелските специални сили са извършили рейд в обект за производство на оръжия близо до сирийско-ливанската граница в неделя.

В неделя сирийската държавна агенция SANA съобщи, че Израел е извършил удари по "няколко военни обекта в централния регион", без да уточнява какви обекти са били поразени.

В най-известната атака срещу Сирия от началото на войната в Газа, вероятно израелски военни самолети бомбардираха посолството на Иран през април, удар, който според Иран уби седем военни съветници, включително трима висши командири.

Израелска атака с дрон уби четирима бойци на границата между Сирия и Ливан

Израелска атака с дрон уби четирима бойци на границата между Сирия и Ливан

Поразен е автомобилът, в който са пътували