Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова за продължаване на борбата с иранската ядрена програма, тъй като тя застрашава не само Израел, но и целия свят, включително и Русия, съобщава ИТАР-ТАСС.

Според израелския премиер, който е на визита в Москва, напрежението в Близкия изток повишава различните рискове и радикалните ислямистки режими могат да използват това, но заплахите от тероризма са нищо пред възможността те да се сдобият с ядрено оръжие.

За света това е трудно да го разбере, както му е било непонятно каква заплаха са представлявали режимите от 30-те години на миналия век, е заявил Нетаняху.

По думите му „земетресението" в Близкия изток е започнало не в Тунис, а преди половин година в Техеран, когато милиони хора са излезли на улиците и има надежда, че режимът някога може да падне. Ако обаче той успее да се сдобие с атомно оръжие, това няма да стане никога и те ще застрашават други страни, смята той.

Иран се контролира не от Ахмадинеджад, а от Хаменей (върховният духовен водач на Иран). Аз виждам неговия фанатизъм и ненавист към съвременния свят.  Ако Хитлер искаше първо да завоюва света, а след това да създаде ядрено оръжие, То хаменей следва обратен път", изтъкна израелският премиер. Според него само военна операция може да накара Иран да се откаже от ядрената си програма.