Вътрешният министър на Израел заяви, че е получил и одобрил искане от представителя на демократите в Конгреса на САЩ Рашида Тлайб да влезе в окупирания от Израел Западен бряг по хуманитарни причини, съобщава АП.

Министър Арие Дери коментира, че Тлайб поиска да посети 90-годишната си баба на Западния бряг. В писмо, публикувано от офиса на Дери, Тлайб заявява че ще спазва всякакви ограничения и няма да "насърчава бойкот" по време на посещението си.

"Ще спазвам всякакви ограничения и няма да насърчавам бойкот срещу Израел по време на посещението си", пише Тлайб в молбата, която е разпространена от уебсайта Ynet и други израелски медии.

Израелското министерство на вътрешните работи, "реши в петък да одобри влизането на американския конгресмен Рашида Тлайб за хуманитарна визита при 90-годишната си баба."

Вчера Израел е реши да забрани на представителите на конгреса Тлайб и Илхан Омар да посетят Западния бряг, аргументирайки се, че те ще насърчат кампанията за бойкот срещу Израел по време на пътуването.

Решението на Израел предизвика широка критика, включително от израелската и еврейската организация, която заяви, че да се забранява влизане на членове на Конгреса е нападение срещу американските институции.

Израел не допусна посещение на конгресмените Тлаиб и Омар

Израел не допусна посещение на конгресмените Тлаиб и Омар

Пропалестинските възгледи на двете дами попречиха на влизането им в Израел