Повече от 9000 военнослужещи от "Хамас" са били убити от началото на войната в ивицата Газа. Тази сочи справка, разпространявана от Министерството на отбраната на Израел (IDF).

Данните са публикувани днес, когато се отбелязват 100 дни от мащабното нападение на терористичната групировка над страната. Според публикуваната информация други 1000 души са загинали извън границите на Израел.

В същото време убитите палестинци в Газа са над 23 000. Това число включва, както цивилни, така и терористи от "Хамас".

Данните на IDF показват още, че са загинали двама командири на военни крила на "Хамас", 19 командири на батальони, както и няколко офицери от същия ранг. Повече от 170 терористи са загубили живота си в Ливан. Повечето от тях са членове на иранската групировка "Хизбула".

Израелските военни ликвидирали още един лидер на "Хамас"

Израелските военни ликвидирали още един лидер на "Хамас"

Командир на елитното подразделение "Нухба" е убит при въздушен удар

От началото на военните действия в Газа на 7-ми октомври, от страна на Израел са поразени над 30 000 цели. Повече от 3 400 от тях са били на "Хамас". В Ливан са ударени над 750 позиции на организацията.

Наред с това от старта на войната от Газа към границата на Израел са били изстреляни над 9000 снаряда, а други 2000 - от Ливан. Още 50 са били насочени от Сирия.

Израелските власти са извършили проверка на 7 653 камиона с хуманитарна помощ, навлизащи в ивицата Газа. Към палестинския народ са изпратени 13, 7 милиона съобщения и са записани 15 милиона обаждания за евакуация.

Около 295 000 резервисти са били извикани да се включат във военните действия.

19 войници са били убити в Газа от "приятелски" огън, а други 36 са изгубили живота си в резултат на инциденти, се казва още в справката.

Ден №100: Войната в Газа взе поредните си жертви

Ден №100: Войната в Газа взе поредните си жертви

Убити са майка и нейния син