Противовъздушната отбрана на сирийската армия в неделя регистрира израелски ракетен удар в покрайнините на сирийската столица Дамаск. Няма данни за жертви, съобщава "Ройтерс".

Позовавайки се на сирийски военен източник, държавните медии казаха, че ракетни удари, идващи от спорните Голански възвишения, са били насочени към няколко места, които не са идентифицирани.

"Нашата противовъздушна отбрана се изправи срещу ракетите на агресорите и свали част от тях само с материални загуби", твърди сирийският военен източник.

"Ройтерс" не може веднага да потвърди съобщенията.

Ударите са поредни за месеца. 

Припомняме, че от години Израел извършва атаки срещу свързани с Иран цели в Сирия. Влиянието на Техеран нарасна, откакто започна да подкрепя президента Башар ал-Асад в гражданска война, започнала през 2011 г.

Израел се похвали с двойно повече удари по ирански цели в Сирия

Израел се похвали с двойно повече удари по ирански цели в Сирия

След встъпването в длъжност на новото правителство

Ударите са част от ескалация на конфликт с ниска интензивност с цел да се забави нарастващото навлизане на Иран в Сирия, казват израелски военни експерти.

Бойци, съюзници на Иран, включително "Хизбула", сега държат власт в огромни райони в източна, южна и северозападна Сирия и в няколко предградия около столицата.