Въздушни удари са нанесени на няколко места в околностите на Алепо в Северна Сирия, съобщават сирийски медии.

Предполага се, че при нападението на Израелските сили за отбрана (IDF) в сирийската провинция Алепо са загинали "най-малко 36 сирийски войници". Това разкри Сирийският център за наблюдение на човешките права в публикация в X.

Според базираната във Великобритания неправителствена организация израелският обстрел на ракетни складове на ливанската войнствена групировка "Хизбула" в южното предградие на Алепо Джибрин, близо до международното летище в Алепо, е довел до най-малко 36 сирийски жертви, а десетки други са ранени.

Сирийското министерство на отбраната съобщи за въздушен удар в югоизточната част на провинция Алепо.

Нападението е било насочено срещу няколко населени места в провинция Алепо в Северна Сирия.

Според съобщения в сирийските медии атаката е поразила ракетни складове на групировката "Хизбула" в южното предградие на Алепо Джибрин, близо до международното летище в Алепо.

Отбелязва се, че въздушните удари по няколко района в околностите на Алепо са били извършени "в комбинация" с нападение с безпилотен самолет срещу цивилни граждани, което сирийското министерство на отбраната определи като извършено от "терористични организации" от град Идлиб.

"Агресията доведе до смъртта и раняването на редица цивилни граждани и войници и причини материални щети на обществена и частна собственост", се казва в изявление на сирийската армия.

Сирийските медии заявиха, че "зад въздушните удари стоят Израелските сили за отбрана".

Израелски официални лица не направиха изявление относно ударите.