Обкръжението на Муамар Кадафи е влязло в контакт с администрацията на Барак Обама за намиране на решение на либийската криза. Това съобщиха световните агенции, като цитираха високопоставени американски източници.

В същото време държавният секретар Хилари Клинтън каза в телевизионно изявление, че приближените на Кадафи търсят изход от кризата и за това търсят контакти с различни части на света.

От своя страна вчера в интервю за телевизионния канал CNBC бившият американски министър на отбраната Доналд Ръмсфелд заяви, че целите на операцията са доста размити и неясни. По думите му при подобна ситуация първо се определя цел на операцията, а след това се изгражда коалицията. „Каква е целта - да се смени ли режимът в Либия или да не се смени", попита Ръмсфелд.

По-рано днес международните коалиционни войски бомбардираха военна база на 32 километра източно от Триполи, в района на Таджура. Според очевидци в базата е избухнал пожар.

Държавната либийска агенция Джана съобщи за бомбардировки на жилищни квартали в Таджура. Съобщава се за голямо число жертви сред цивилното население. Според агенцията цел на ударите са били спасителите, вадещи телата на жертвите от развалините при предишните удари.

Армейската база в Таджура беше подложена на огън в нощта на 20 март, в самото начало на военната интервенция.

Тази нощ взривове бяха чути и близо до резиденцията на Муамар Кадафи, от която той вчера направи изявление.

Освен това под ударите на авиацията попаднаха граждански и военни обекти в Джафар, близо до Триполи.

Великобритания отчете почти пълно унищожаване на авиацията, намираща се под контрола на Кадафи. Коалицията е изстреляла по обекти на Кадафи над 166 крилати ракети.