Чеченският лидер Рамзан Кадиров наистина е тежко болен, а неговата "дясна ръка" Адам Делимханов е бил ранен по време на обстрела.

Това каза ръководителят на правителството на Чеченската република Ичкерия (в изгнание) Ахмед Закаев в ефира на УНИАН. Според него видеото с Кадиров е публикувано, за да се покаже на обществото, че е жив.

"Той е много болен, беше в много лошо състояние през цялото това време. И от това, което видяхме, мисля, че само потвърждава тази версия и информацията, която получихме от различни източници. Наистина се надяваме, че ще доживее да види трибунала и че той и неговите съучастници ще бъдат наказани за всички зверства, които са извършили", каза Закаев.

По думите му Делимханов е пострадал при удар на една от колоните, имал е проблем с краката, затова седи по време на видеото.

Делимханов потвърди, че не е ранен и нападна украинците

Делимханов потвърди, че не е ранен и нападна украинците

След спекулациите за командира на чеченските сили

"Да, колоната, в която се движеха, наистина беше обстрелвана. Над 6-10 души от това поделение бяха изведени от строя. Но Делимханов беше по-сериозно ранен. Сега явно се е измъкнал", добави началникът на правителството на Чеченската република Ичкерия.

Наскоро мрежата многократно писа, че "дясната ръка" Кадиров е била сериозно ранена по време на обстрела.

От дълго време се носят слухове за болестта на Кадиров, съобщава се, че той може да има проблеми с бъбреците. Мрежата писа, че той е хоспитализиран в тежко състояние.

На 2 юли Кадиров публикува видео, на което вечеря с Делимханов. Той заяви, че го е свалил заради "клюкари и приказки".

Подоляк за Кадиров: Напълно неинформиран човек

Подоляк за Кадиров: Напълно неинформиран човек

След случая с командира Адам Делимханов

Кадиров и Делимханов отрекоха за обстрела и раняването.