Чеченският лидер Рамзан Кадиров съобщи в канала си в Telegram, че чеченски части и войски на самопровъзгласилите се републики са обкръжили Лисичанск. По-късно той пише, че военните са в самия град.

По-късно проруски медии и телеграмни канали публикуваха видеоклип, за който се твърди, че показва как бойци на самопровъзгласилата се ЛНР поставят червено знаме на един от мемориалите в Лисичанск (според съобщенията разположен на булевард "Победа"). ТАСС съобщи, позовавайки се на Виталий Киселев, помощник на ръководителя на министерството на вътрешните работи на самопровъзгласилата се ЛНР, че силите му се намират в центъра на Лисичанск, близо до стадиона на "Шахтьор".

В събота следобед обаче украински източници съобщиха, че градът все още е под техен контрол. "Ожесточени сражения се водят край Лисичанск, но градът е под контрола на ВСУ.

Лисичанск е последният голям град в Луганска област, който остава под контрола на украинската армия. Ден по-рано ръководителят на Луганската областна администрация Серхий Гайдай съобщи в канала си в Telegram, че руските военни "щурмуват нефтената рафинерия в Лисичанск, като държат северозападната и югоизточната част на рафинерията".

Взривове в Николаев, касетични бомби над Славянск

Взривове в Николаев, касетични бомби над Славянск

Украинският генщаб не казва нито думи за Лисичанск