Неизвестни нападнаха кортежа на краля на Йордания Абдула II по време на визитата му в южната част на страната, съобщава БиБиСи, позовавайки се на източник на службите за безопасност.

Според разпространената информация група младежи започнали да замерят кортежа с камъни и бутилки.

Няма данни за пострадали хора при инцидента.

Преди дни Абдула Втори амнистира хиляди затворници по случай 12-та годишнина от възкачването си на престола и това е първата стъпка към реалното демократизиране на страната, която преди месец беше залята от протести срещу управлението.Абдула Втори подкрепи идеята за промени в конституцията и демократични реформи.

През февруари членове на главните бедуински племена в Йордания, които обикновено са смятани за главна опора на крал Абдула Втори, се присъединиха към призивите на опозицията за важни реформи за отваряне на политиката на страната и спиране на разпространяващата се бедност.

Дори преди вълненията, които заляха Тунис и Египет, йорданците искаха по-голяма роля в политиката и възможности за работа. Протести, повечето от които организирани от опозиционни групи, включително "Мюсюлманското братство", избухнаха по време на вълненията в региона.