Заместник-прессекретарят на президента Джо Байдън Карин Жан-Пиер ще поеме поста на Джен Псаки, когато тя напусне администрацията на 13 май. Това са съобщили от Белия дом в четвъртък, цитирани от Daily Mail.

По-рано беше съобщено, че Псаки ще се присъедини към  MSNBC, въпреки че не го е потвърдила официално.

44-годишният Жан-Пиер ще бъде първата чернокожа и открита гей жена прессекретар на Белия дом, написа Псаки в "Туитър", в чест на нейния наследник на поста.

"Горд съм да съобщя, че Карин Жан-Пиер ще бъде следващият прессекретар на Белия дом", каза Байдън в изявление.

"Карин не само притежава опита, таланта и почтеността, необходими за тази трудна работа, но тя ще продължи да води пътя в комуникацията за работата на администрацията на Байдън-Харис от името на американския народ."

Байдън каза, че той и първата дама д-р Джил Байдън "познават и уважават Карин от дълго време и тя ще бъде силен глас, който ще говори от името на мен и тази администрация".

Слух, че Джен Псаки напуска Белия дом

Слух, че Джен Псаки напуска Белия дом

Обмисля да стане водещ в телевизия

Той похвали Псаки за "връщането на благоприличието" в залата за брифинг на Белия дом в нещо, което изглежда е завоалиран удар в по-острите отношения на администрацията на Тръмп с пресата.

"Джен Псаки постави стандарта за връщане на благоприличието, уважението и приличието в залата за брифинг на Белия дом", каза Байдън. "Искам да благодаря на Джен, че вдигна летвата, комуникира директно и честно с американския народ и запази чувството си за хумор, докато прави това."

Припомняме, че в началото на април се появиха слуховете за напускането на Псаки. 

Тогава Псаки заяви, че "няма какво да потвърди" във връзка със съобщенията, че може би ще напусне администрацията, и че води ексклузивни разговори с новинарския канал MSNBC.

Тя дори добави, че е "спазила всички етични изисквания и е отишла по-далеч, като е предприела стъпки да си направи самоотвод от решенията, когато това е уместно".

Псаки повтори, че се отнася много сериозно към всички "законови изисквания".

Джен Псаки е назначена за директор на комуникациите в Белия дом

Джен Псаки е назначена за директор на комуникациите в Белия дом

Говорителят на Държавния департамент на САЩ

Псаки е бивш директор на комуникациите при администрацията на Обама-Байдън.