В Йерусалим и на Западния бряг избухнаха сблъсъци между палестинци и израелската полиция, сред участниците има жертви. Това обяви Палестинското общество на Червения полумесец на своята страница във "Фейсбук".

"Нашите екипи оказаха помощ на 87 души с наранявания в окупираните палестински територии", написаха от Червения полумесец на Палестина.

Лекарите уточняват, че повечето жертви са се обърнали към тях в Йерусалим - 33 души.

Сблъсъците между палестинците и полицията започнаха, след като във вторник в Стария град на Йерусалим се проведе марш на десни еврейски активисти с израелски знамена.

По-рано Израел предприе въздушни удари срещу Хамас в ивицата Газа.

Израел пак удари Газа

Израел пак удари Газа

Операцията е в отговор на действия на палестинците

На 11 май започна най-голямата ескалация през последните години на границите на палестинския анклав.

Израелската армия и палестинските групи в ивицата Газа продължиха да обменят ракетни атаки, последвали бунтовете в джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим след решение на израелския съд за отнемане на домове в Шейх Джара от арабски семейства.

На 20 май израелското правителство одобри предложението на Египет за двустранно прекратяване на огъня в израелско-палестинския конфликт.

Говорител на "Хамас" потвърди взаимно прекратяване на огъня. На 21 май обаче отново избухват сблъсъци в джамиите на Храмовия хълм.

Израелски националисти на марш в Йерусалим, палестинците - с "Ден на яростта"

Израелски националисти на марш в Йерусалим, палестинците - с "Ден на яростта"

Хамас предупреди за възобновяване на военните действия и израелската армия е готова