Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обеща да се справи с трудностите, пред които е изправена страната му през последните месеци, след като призна, че има "напрегнат" недостиг на храна по-рано тази седмица.

Според севернокорейските държавни медии Ким "тържествено се закле от името на Централния комитет на Корейската работническа партия, че партията със сигурност ще се пребори с тези трудности, които стоят на пътя на революцията", докато завършваше срещата на Работническата партия в Пхенян.

Ким Чен-ун: Заплаха от масов глад в Северна Корея

Ким Чен-ун: Заплаха от масов глад в Северна Корея

Поредна хуманитарна криза

Поредица от тайфуни миналото лято предизвика наводнения, които унищожиха хиляди домове и заляха земеделска земя. Пандемията от коронавирус допълнително удари икономиката на последната комунистическа държава в света.

Върховният лидер на страната засегна и отношенията със САЩ по време на четиридневната среща, заявявайки, че Северна Корея е готова както за диалог, така и за конфронтация с администрацията на Байдън.

Ким чен Ун иска засилване военната мощ на Северна Корея

Ким чен Ун иска засилване военната мощ на Северна Корея

На срещата в петък той призовал за повишено внимание към променящата се ситуация на Корейския полуостров

Междувременно новият специален представител на САЩ за Северна Корея Сун Ким пристигна в Сеул за тристранна среща с южнокорейски и японски официални лица за постигане на ядрено разоръжаване на Корейския полуостров.