Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е ръководил в сряда военна демонстрация с участието на танкови части, съобщава "Ройтерс".

Ким също така е изразил задоволство, че нов тип основен боен танк успешно демонстрира ударната си мощ при първото си представяне в това, което KCNA описа като тренировка.

Военното събитие имаше за цел да се проверят действителните бойни способности на танковите екипажи и да ги запознае с методите на бойни действия при различни тактически мисии.

"Бързо проправяйки си път през различни най-лоши бойни обстоятелства, тежките танкове поразиха цели наведнъж с мощни удари и пробиха силни отбранителни линии с висока маневреност", се казва в доклада.

На събитието към Ким се присъединиха високопоставени служители, включително министърът на отбраната Кан Сун Нам.

Лидерът на уединената държава беше изобразен на една снимка с кожено яке, заобиколен от войници пред танк.

В друг няколко танка със севернокорейски флаг стреляха с боеприпаси по поле.

Ким също подчерта необходимостта от организиране на интензивни учения, симулиращи действителна война и тренировъчни мачове за подобряване на бойните способности, за да могат да изпълняват всяка бойна мисия бързо и точно при всякакви непредвидени обстоятелства.

Южна Корея в готовност да елиминира лидерите на КНДР при война

Южна Корея в готовност да елиминира лидерите на КНДР при война

Напрежение на Корейския полуостров

Появата на Ким на демонстрацията идва дни, след като той ръководи учение за артилерийски стрелби от Корейската народна армия, въоръжените сили на страната, миналата седмица.

Учението включваше части близо до границата, които са в обсега на "столицата на врага" за Пхенян, под което се има предвид южнокорейската столица Сеул, която има близо 10 милиона жители.

Припомняме, че в сряда Южна Корея обяви, че е в готовност да елиминира лидерите на КНДР при война.

Армията на Южна Корея трябва да е готова "бързо елиминира вражеското ръководство", в случай че Северна Корея започне война. Това заяви южнокорейският министър на отбраната Шин Уон-сик на армейското командване за специални военни действия.

 Ким Чен Ун е наблюдавал военни учения в КНДР

Ким Чен Ун е наблюдавал военни учения в КНДР

След като Пхенян предупреди САЩ и Юга да спрат учения

Миналата седмица лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун призова за засилване на практическите учения за действителна война, което ще постави армията на страната в състояние на "перфектна готовност за война".

Шин коментира и военните учения, провеждани от Южна Корея и Съединените щати.

По негови думи южнокорейската армия трябва да "овладее оперативни системи, които неутрализират ядрената и ракетната мрежа на Севера на ранен етап", както и "да укрепи оперативните способности до следващото ниво за победа над врага във всички области".