Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун подчерта важността на "ускоряването" на подготовката за война по време на втория ден от 9-ото пленарно заседание на 8-ия Централен комитет на Корейската работническа партия, съобщи КЦНА.

По време на заседанието Ким Чен-ун се спря на задачите, които трябва да бъдат изпълнени от Корейската народна армия (КНА) и военната промишленост на Пхенян, за да се предпази страната от неотдавнашните "конфронтационни ходове", предприети от САЩ и техните "васални" сили.

Ким дори призова индустрията за боеприпаси и секторите на ядрената и гражданската отбрана да увеличат още повече усилията си.

Лидерът на Северна Корея добави, че управляващата комунистическа партия трябва да действа според принципа си за развитие на стратегическо сътрудничество с други "антиимпериалистически" държави.

Сеул тренира изненадващо нападение от Северна Корея

Сеул тренира изненадващо нападение от Северна Корея

Участие взеха повече от 1000 военни, полицаи и спешни медици

Това би позволило на Северна Корея да изпълнява "антиимпериалистически" съвместни действия заедно с други бъдещи партньори, обобщи Ким Чен-ун.

В заключение той отбеляза значението на укрепването и подобряването на "организационната и идеологическата основа" на партията в светлината на "развиващата се" ситуация.