Виетнам се готви севернокорейският вожд Ким Чен-ун да пристигне с влак за срещата си с американския президент Доналд Тръмп в столицата Ханой през следващата седмица. Това разкриват двама източници, пряко запознати с планирането на мерките за сигурност и логистиката, съобщава "Ройтерс".

На Ким ще му трябват най-малко два дни и половина, за да пропътува хиляди километри през Китай с влак, тръгвайки от севернокорейската столица Пхенян за Виетнам, което означава, че ще трябва да тръгне навреме по-късно тази седмица, за да пристигне на 25 февруари, както е планирано.

Тръмп: Ще се срещна с Ким във Виетнам

Тръмп: Ще се срещна с Ким във Виетнам

Ядреното разоръжаване на Корейския полуостров

Влакът на Ким ще спре на виетнамската гранична станция Донг Данг, където ще слезе и останалите 170 км до Ханой ще бъде извозен с кола, уточняват източниците.

Отделно трима други източници, които са пряко запознати с подготовката на срещата на върха, са посочили пред "Ройтерс", че предпочитаното място за срещата между Ким и Тръмп на 27-28 февруари е правителствена резиденция в центъра на Ханой, като тази сграда е от колониалната епоха.

Всичките пет източника са заявили, че плановете са предмет на промяна.

Тръмп няма търпение да се срещне с Ким – на 27 февруари в Ханой

Тръмп няма търпение да се срещне с Ким – на 27 февруари в Ханой

Президентът на САЩ съобщи в Туитър…