Правителството на САЩ трябва да спре да прилага санкции и принудителни мерки срещу партньорите от Венецуела. Така говорителят на китайското външно министерство Ген Шуан коментира думите на специалния представител на САЩ за Венецуела Елиът Абрамс, че американската администрация призовава Китай и Индия да се откажат от купуването на венецуелски петрол, съобщава ТАСС.

"Независимо от промените в ситуацията във Венецуела, китайско-венецуелското сътрудничество ще продължи. Надяваме се, че САЩ ще успеят да приемат фактите и да спрат да прилагат санкции и принудителни мерки. Те трябва да работят с всички, за да намерят политическо решение на кризата във Венецуела и да помогнат на тази страна да се върне към пътят на нормалното развитие", обяснява дипломатът.

Вчера американската администрация обяви налагането на санкции срещу "Роснефт Трйдинг" и нейния президент Дидие Касимиро във връзка с продажбата на петрол от Венецуела. Черният списък означава замразяване на активи в САЩ и забрана на американските граждани или компании да правят бизнес с тях. Вашингтон предостави 90 дни за приключване на транзакции с "Роснефт Трейдинг".

Спиране на подкрепата на Путин за Венецуела е трудна задача за САЩ

Спиране на подкрепата на Путин за Венецуела е трудна задача за САЩ

"Кучето не само лае, вече и хапе... но руснаците са добри шахматисти"