Американският държавен секретар Хилъри Клинтън не разкри конкретното съдържание на разговора си с израелския премиер Бенямин Нетаняху, който продължи повече от час, предаде РИА Новости.

"Те продължиха да обсъждат конкретни действия, които могат да бъдат предриети за подобряване на атмосферата и продължаване на преговорите между израелци и палестинци", заяви заместник-държавният секретар на САЩ Филип Кроули.

По време на срещата между Клинтън и Нетаняху е присъствал за кратко и израелският министър на отбраната Ехуд Барак.

В последните дни отношенията между САЩ и Израел се изостриха многократно заради новината за построяването на 1 600 жилища за еврейските семейства в спорната източна част на Ерусалим. Проектът постави под въпрос перспективата за възобновяване на израелско-аплестинксите преговори при американско посредничество.

По-рано Клинтън обяви, че е предложила на Нетаняху да разгледа конкретни стъпки "за укрепване на доверието", без да ги конкретизира.

Единствената официално огласена до момента отстъпка на Израел е съгласието да бъдат включени в непреките преговори всички главни аспекти на близкоизточния мирен процес.

Днес Нетаняху ще проведе разговори и с американския президент Барак Обама.