Президентът на Сирия Башар ал Асад прие в Дамаск министъра на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Абдула бин Зайед ал Нахайян и придружаващата го делегация. Това съобщи във вторник сирийската агенция САНА.

По думите му по време на срещата страните са обсъдили "двустранните отношения между двете братски държави, развитието на двустранното сътрудничество в различни области от взаимен интерес, както и засилването на усилията за определяне на нови хоризонти за това сътрудничество, особено в жизненоважни сектори, с цел за укрепване на инвестиционното партньорство"...

САЩ убиха лидер на "Ал Кайда" в Сирия

САЩ убиха лидер на "Ал Кайда" в Сирия

Ударът е нанесен с дрон

Башар Асад посочил "близките братски отношения", които са се развили между Дамаск и Абу Даби от времето на покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахайян, и също така похвали "обективната и правилна позиция", заета от ОАЕ , подчертавайки, че тази държава "винаги е заставала на страната на сирийския народ".

По-рано ливанската телевизия Al Jadeed информира, че шефът на външното министерство на ОАЕ е пристигнал в сирийската столица. От своя страна йорданската агенция "Амон" нарече пристигането му "първото официално посещение на високопоставен представител на тази страна в Сирия през последните 10 години".