Новите предполагаеми случаи на COVID-19 в Северна Корея остават под 500 за втори пореден ден, съобщи "Йонхап".

КНДР отново с под 10 000 случая на треска

КНДР отново с под 10 000 случая на треска

За трети пореден ден

Повече от 430 души са показали симптоми на треска за период от 24 часа до 18 часа в събота, според данни от държавния щаб за превенция на епидемиите при извънредни ситуации.

Той не предостави информация дали са докладвани нови смъртни случаи.

Общият брой на случаите на треска от края на април достигна над 4,77 милиона, от които 99,98 процента са се възстановили, а най-малко 870 други се лекуват.

Дневният брой на треската в Севера е в низходяща тенденция, след като достигна връх от над 392 920 на 15 май, три дни след като обяви огнище на коронавирус.

Здравните власти засилват сътрудничеството между противоепидемичните сектори и звена, за да предотвратят разпространението на нови варианти на COVID-19 в нацията.

КНДР с под 1000 случаи на "треска" за пореден ден

КНДР с под 1000 случаи на "треска" за пореден ден

Повече от 560 души са развили симптоми на треска

Изследователски екипи анализират противоепидемичната ситуация, както и хода на заболяването и тежестта на случаите на треска, "така че да разрешат техническите проблеми, възникващи при внимателното изследване на навлизането на нови подварианти на COVID-19 от научна гледна точка и предотвратяване на разпространението им", се казва в статия на английски език.