Северна Корея изстреля предполагаема ракета към морето в неделя.

Това съобщиха японското министерство на отбраната и бреговата охрана, цитирани от АП. Те не дадоха повече подробности.

Армията на Южна Корея потвърди, че Северна Корея е изстреляла балистична ракета към източните си води.

Това ще бъде третият кръг от оръжейни тестове на Севера, откакто армията на САЩ и Южна Корея започнаха съвместните си военни учения миналата седмица.

Северът гледа на ученията като на инвазия, въпреки че Съединените щати и Южна Корея твърдо твърдят, че тяхното обучение е отбранително по природа. Последните учения на САЩ и Южна Корея, които включват компютърни симулации и полеви учения, ще продължат до четвъртък.

КНДР преброи 800 000 желаещи да се бият срещу САЩ

КНДР преброи 800 000 желаещи да се бият срещу САЩ

След като в четвъртък Северна Корея изстреля своята междуконтинентална балистична

Тестваните наскоро оръжия на Северна Корея включват междуконтиненталната балистична ракета Hwasong-17 с най-голям обсег на действие, предназначена да удари континенталната част на САЩ.

Държавните медии на Севера цитират лидера Ким Чен Ун, който казва, че изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета има за цел да "всее страх във враговете".

Балистичните ракети на Севера са забранени съгласно резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и изстрелването предизвика осъждане от правителствата в Сеул, Вашингтон и Токио.

Припомняме, че ден по-рано Северна Корея заяви, че около 800 000 нейни граждани доброволно са се присъединили или се записват отново в националната армия, за да се бият срещу Съединените щати.

КНДР проведе нов ракетен тест

КНДР проведе нов ракетен тест

Втори за седмицата