Властите в Северна Корея обмислят възобновяване на всички временно прекратени дейности по изпитания на оръжия заради враждебната политика на САЩ, съобщи Yonhap.

Очевидно те имат предвид и ядрените изпитания на междуконтинентални балистични ракети (ICBM).

САЩ осъди ракетните изпитания на Северна Корея

САЩ осъди ракетните изпитания на Северна Корея

Белият дом и Сеул обсъдиха общи действия

Северна Корея съобщи това след проведено заседание на политбюро на управляващата Работническа партия, председателствано от лидера Ким Чен-ун.

Срещата на Политбюро се състоя, когато президентът на САЩ Джо Байдън отбелязва първата си година на поста си в четвъртък.

Припомняме, че преди дни, Пхенян потвърди за проведеното в понеделник изпитание на тактически управляеми балистични ракети.

Ракетите са поразили цел, разположена на остров, намиращ се в източното крайбрежие на страната. "Академията на отбранителните науки потвърди точността, безопасността и ефективността на работа на оръжейната система", отчитат севернокорейските военни.

За проведения в понеделник тест съобщи първо южнокорейският генерален щаб. Данните сочат, че КНДР е изстреляла едновременно две балистични ракети с малък обсег, насочени към цел, намираща се в Японско море.

Според разузнавателни данни пускът е извършен от международното летище Сунан край столицата Пхенян.

Северна Корея продължава с ракетните изпитания

Северна Корея продължава с ракетните изпитания

Напрежение в региона