Властите в Северна Корея все още не са реагирали на предложената от Южна Корея официално медицинска помощ срещу COVID-19. Вече четвърти ден няма реакция, съобщи "Йонхап".

Към 18 ч. в сряда Северна Корея, с население от около 25 милиона, съобщи за повече от 1,97 милиона случая на треска и 63 смъртни случая.

Северна Корея регистрира още 296 180 със симптоми и 15 починали с коронавирус

Северна Корея регистрира още 296 180 със симптоми и 15 починали с коронавирус

Страната официално обяви първо огнище

Пхенян съобщи за първия си случай на COVID-19 миналия четвъртък, след като твърдеше, че е свободен от коронавирус в продължение на повече от две години.

Организацията на обединените нации е готова да помогне на Северна Корея срещу COVID-19 в страната, каза говорителят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик на брифинг за пресата в понеделник.

Въпреки че не е установен контакт между генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и севернокорейския върховен лидер Ким Чен-ун, Дюжарик обясни, че организацията ще бъде на разположение на Пхенян и ще помогне на страната да преодолее кризата.

Северна Корея призна и за първите починали от COVID-19
Обновена

Северна Корея призна и за първите починали от COVID-19

Пхенян обяви за 18 000 болни

Преди това лидерът на Северна Корея каза, че страната преживява "големи сътресения" в резултат на епидемията от коронавирус, докато китайските власти изразиха готовност да помогнат на Пхенян да спре избухването на пандемията.