Лидерът на опозиционната британска Лейбъристка партия Джереми Корбин обяви, че иска провеждането на предсрочни парламентарни избори и че партията му ще спре Брекзит без споразумение, съобщава "Ройтерс".

"Трябва да се съюзим, за да спрем Брекзит без споразумение - тази седмица ще бъде последният ни шанс", подчерта Корбин в реч в Салфорд, Северна Англия.

Джонсън плаши с чистка депутатите си, гласуващи против правителството за Брекзит

Джонсън плаши с чистка депутатите си, гласуващи против правителството за Брекзит

Великобритания все повече заприличва на диктатура...

"След това имаме нужда от предсрочни парламентарни избори. В тези избори Лейбъристката партия ще даде шанс на хората да си възвърнат контрола и да имат последната дума в гласуване с правдоподобни варианти от двете страни, включително възможността за оставане (в ЕС)", изтъкна още той.

Запитан дали лейбъристите наистина искат парламентарни избори, той отговорил: "Искаме парламентарни избори."

"Вотът на недоверие (към правителството) е много възможен вариант", отбеляза Корбин, като добави: "Ако има Брекзит без споразумение, тогава ще гласуваме за оставането в ЕС. Ако е каквото и да е друго споразумение, тогава нашата партия ще реши демократично каква позиция ще заемем."

Хиляди британци искат "спиране на преврата" и Борис Джонсън да се засрами

Хиляди британци искат "спиране на преврата" и Борис Джонсън да се засрами

"Не можем да позволим на Борис Джонсън да затвори парламента"

Междувременно "Гардиън" написа, че има "много силни слухове" в британския парламент, че тази седмица могат да бъдат обявени парламентарни избори, които да се проведат преди Великобритания да излезе от ЕС а 31 октомври.