Британският премиер Борис Джонсън разговаря с обгрижващия го лекарски екип и си стои в леглото. Това обяви министърът на финансите на Обединеното кралство Риши Сунак, цитиран от местните медии.

Той добави, че премиерът остава на лечение в интензивно отделение на лондонската болница "Св. Тома", но състоянието му се подобрява.

Борис Джонсън поне два месеца няма да може да е премиер

Борис Джонсън поне два месеца няма да може да е премиер

Състоянието на премиера е стабилно

В неделя вечерта Джонсън беше хоспитализиран, след като симптомите му на новия коронавирус (COVID-19) продължиха след седмица на самоизолация, и след като даде положителна проба за коронавирус. Премиерът беше приет на лечение в интензивното отделение, но според неговия говорител не е бил на респираторен апарат и състоянието му е било стабилно.

От началото на епидемията във Великобритания броят на заразените с новия коронавирус е общо 61 474 души, като от тях 7 111 са починали, както показват данните на Университета "Джонс Хопкинс".

Днес външният министър Доминик Рааб, който ръководи правителството след хоспитализацията на Борис Джонсън, председателства спешно заседание с ръководителите на Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, за да обсъди подходите за преразглеждане на блокадата през следващата седмица.

Борис Джонсън прекара втора нощ в интензивното

Борис Джонсън прекара втора нощ в интензивното

Стабилен е, но остава там под наблюдение