Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу сега няма време за медийна активност, тъй като има много безпокойства, свързани със специалната военна операция на Русия в Украйна. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Министърът на отбраната сега има много безпокойства. В ход е специална военна операция. Разбира се, сега не е време за медийна активност, това е съвсем разбираемо", отговори той на въпроса дали се знае нещо за Шойгу - за здравето и местонахождението му.

Коментирайки информацията на руското електронно издание "Агенция", че Шойгу имал "здравнословни проблеми", Песков каза: "Не е нужно да слушате изданието "Агенция", свържете се с Министерството на отбраната".

Анатолий Чубайс се отказа от поста специален представител на Путин и напусна Русия
Обновена

Анатолий Чубайс се отказа от поста специален представител на Путин и напусна Русия

Той беше сред най-високопоставените либерали в руското правителство

По-късно от РИА Новости чрез акауната си в "Туитър" разпространи видео от проведено съвещание с участието на президента Владимир Путин, проведено в режим на видеоконференция, на което на горния ляв ъгъл се вижда Сергей Шойгу. Към видеото няма звук.

 

Ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу не се е появявал в публичното пространство от почти две седмици. За първи път това е забелязано от Дмитрий Трешчанин, журналист от "Медиазона", след това руското електронно издание "Агенство" подробно проследява какво се е случило с министър през март месец.

Оказа се, че за последен път той се е появил в новините на руските агенции на 11 март - тогава е имал разговор с турския си колега Хулуси Акар. В същия ден Министерството на отбраната съобщи за посещението на Шойгу в Централната военна клинична болница в Мандрик, където министърът е връчил награди на руски военнослужещи, участвали в бойни действия в Украйна.

Преди 11 март новини за събития, свързани лично с Шойгу, се публикуваха регулярно на всеки няколко дни