Кремъл нарече разследването на руския опозоционер Алексей Навални за "двореца" на Владимир Путин в Геленджик "голословна глупост" и компилация.

Вчера екипът на Навални публикува материал, в който се твърди, че руският президент е построил дворец на брега на Черно море за 100 млрд. рубли.

"Знаете, че тази тема беше пусната преди около три или четири години. И тук в този случай се прелива от пусто в празно, и вече многократно са се опитвали да използват тези инсинуации", коментира говорителят на Путин Дмитрий Песков.

Той предположи, че "единствената новост" е използването на "монтажни истории".

"Там, в басейн в определен дворец, има кадри с Путин, плаващ в Енисей, (...) които (...) обиколиха целия свят. Това е такава суха констатация", обясни говорителят на Кремъл.

Песков подчерта, че президентската администрация "няма и най-малко желание да се заинтересува от това".

"Отдавна ни известно за подготвящи се информационни атаки срещу държавния глава. Те бяха и, за съжаление, ще продължат. В този случай на президента се вменява в собственост нещо, което не съществува. Цялата собственост на президента на Русия се декларира ежегодно и се публикува", увери той.

Освен това прессекретарят на Путин призова руснаците да не превеждат пари на "мошениците от Фонда за борба с корупцията" и настоя, че подобни разследвания били измама. Фондът е създаден от Навални.