Москва отказа да издаде виза на авторитетния сенатор Рон Джонсън от щата Уисконсин, предаде радио "Свободна Европа". Сенаторът републиканец трябваше да замине за Русия като член на официална делегация от американския Конгрес.

Джонсън от своя страна изказа предположение, че отказът за виза може да се дължи на негови критични изказвания по отношение на президента на Русия Владимир Путин.

Рон Джонсън, оглавява комисията по вътрешна сигурност на Сената.

Той определя анексирането на Крим от Русия като "трагедия с исторически мащаби". След новината, че му е отказана виза, сенаторът заяви, че и занапред ще настоява за категоричен отпор срещу агресията и за откровен диалог.

Той е автор на редица законопроекти, насочени към търсене на отговорност от Русия заради агресията й срещу Украйна. Джонсън е и един от инициаторите за преименуването на улицата пред руското посолство във Вашингтон, която вече носи името на убития опозиционер Борис Немцов.

Пресаташето на Рон Джонсън уточни, че той е трябвало да пътува за Русия през идната седмица.

САЩ наложиха нови санкции на Русия по случая „Скрипал”

САЩ наложиха нови санкции на Русия по случая „Скрипал”

Руски депутат коментира, че издаденият в четвъртък вечерта указ на Тръмп още повече ще затрудни установяването на нормални отношения