Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи сваления руски самолет от турски самолети в Сирия като „много сериозен инцидент", цитиран от световни агенции.

Припомняме, по-рано днес турски бойни самолети Ф-16 свалиха руски Су-24. Според Москва самолетът е свален в сирийското въздушно пространство с артилерия.

Песков потвърди позицията на руското военно министерство, че самолетът е ударен в сирийското въздушно пространство.

„До момента ние не сме чули причината за катастрофата на нашия самолет от военното министерство. Ние знаем със сигурност, че самолетът е бил в сирийското въздушно пространство, над територията на Сирия", обясни говорителят, подчертавайки, че разкритата от министерството информация е предварителна.

Той призова за търпение, докато бъде установена конкретната причина за инцидента.

Би било грешно да се правят някакви предположения към момента, да се правят каквито и да е било съобщения, докато не се запознаем напълно със ситуацията. Следователно трябва да бъдем търпеливи. Това е много сериозен инцидент, но още веднъж ще повторя, че е невъзможно да се каже нещо без пълната информация", добави той.

Песков поясни, че руският президент Владимир Путин може да коментира инцидента по време на срещата си с йорданския крал Абдула днес.