Москва заяви, че изказването на американския президент Джо Байдън за руския лидер Владимир Путин принизява Съединените щати и използващите подобен речник, съобщава "Ройтерс".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подчерта, че думите на Байдън са били нескопосан опит да изглежда като "холивудски каубой".

Байдън нарече Путин "луд глупак" по време на набиране на средства в Сан Франциско и предупреди, че винаги има заплаха от ядрен конфликт, но екзистенциалната заплаха за човечеството остава климатът.

Байдън: Путин е луд глупак

Байдън: Путин е луд глупак

Тръмп наливал масло в руската агресия срещу демокрацията

"Използването на такъв език срещу държавният глава на друга страна от президента на Съединените щати е малко вероятно да навреди на нашия президент, президента Путин. Но това унижава тези, които използват подобен речник", отбеляза Песков.

По негови думи коментарът вероятно е някакъв опит на американския лидер да изглежда като холивудски каубой. "Но честно казано, не мисля, че е възможно".

"Г-н Путин използвал ли е някога една груба дума по Ваш адрес? Това никога не се е случвало. Затова смятам, че подобен речник унижава самата Америка", категоричен бе той.

Джо Байдън: Помнете, Путин е отговорен за смъртта на Навални

Джо Байдън: Помнете, Путин е отговорен за смъртта на Навални

Десетки политици от цял свят коментират смъртта на руския опозиционен лидер