Киевската военна администрация отчете, че всички ракети и шахеди, които са летели тази нощ по Украйна са свалени.

"Нашата ПВО - просто титани" - с този израз започва изявлението тази сутрин след поредната нощ, в която имаше въздушна тревога в редица области на Украйна. От началото на май месец руската армия е извършила близо двайсет нападения по въздуха, явно в очакване на началото на украинската контраофанзива.

Тази нощ картата на Украйна светна в червено в 1 часа, първо в южните области, към 2 ч. се добави област Киев, а малко преди да започне да се отменя към 4.30, въздушна тревога бе обявена и в най-западните области.

Украинските ВВС: Свалихме 15 ракети и 18 дрона

Повече от 30 цели са унищожени в небето над столицата, се отчита военната администрация на Киев. Няма информация за пострадали и разрушения. В съобщението се посочва, че и отломките от дронове и ракети може да са опасни и се отправя предупреждение гражданите да не доближават.

Очаква се по-точната и детайлна информация на военновъздушните сили.

До този момент изявлението на военните е, че по столицата на Украйна Киев е извършена комбинирана атака от ирански дронове тип "Шахед" и крилати ракети, които са пуснати синхронно от различни направления.

В последната седмица имаше и няколко дни, в които освен през нощта, въздушна тревога беше обявяване и в светлата част на денонощието.