Мъж, представящ се за лидер на "Ал Кайда", се е обадил в информационната агенция в Кашмир и е обявил, че организацията е установила свое крило в Кашмир.

"Ал Кайда" призовава всички индийски мюсюлмани да се вдигнат на джихад, заявил още мъжът. Той представил себе си като Абу ал Хадди.

Който и да е извършил атентатите в Мумбай, ние изразяваме своята благодарност и щастие, добавил той. По думите му атентатите са реакция на това, което се случва с малцинствата в Индия.

Мъжът се е обадил от местен телефонен пост, съобщи представител на индийските тайни служби в Кашмир. Той уверил, че службите правят всичко възможно, за да разкрият неговата самоличност.

Припомняме, че най-малко 200 души загинаха, над 700 бяха ранени при серията атентати, осъществени в пиков час срещу железопътната система на града.

До този момент са били арестувани 20 души във връзка с атентатите. Все още никой не е поел отговорност за атентатите.

Според американските служби подозренията падат върху две терористични групировки, които се борят за територията на Кашмир - "Лашкар-е-Таиба" и "Яиш-е-Мохамед". Последната пое отговорност за убийството на американския журналист Даниел Пърл.