Ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген предупреждава за "патова ситуация на бойното поле". Не е достатъчно само да се обяви непоколебима подкрепа. Делата все още не отговарят на думите, заявява в статия за в. "Тагесшпигел" Хойсген.

Бившият съветник по външна политика на бившия канцлер Ангела Меркел излиза в публичното пространство с критика към западните съюзници на Украйна заедно с още четирима бивши съветници по политиката за сигурност на САЩ, Великобритания, Франция и Италия.

Авторите настояват: "Трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на Украйна". Коалицията от държави, подкрепящи Украйна, е предприела впечатляващи стъпки, казват те, но сега не е време за самодоволство. "Трябва да предоставим на Украйна оръжията и боеприпасите, от които се нуждае, за да отблъсне агресивната война на Русия".

В текста се казва, че Путин е преценил погрешно всички аспекти на войната. "Той вярваше, че армията му е силна, Китай е сто процента зад него, Украйна е слаба, а Западът е разделен. Той не би могъл да сгреши повече от това." Сега, според Хойсген, единствената надежда на Путин е "че неговата решителност е по-силна от тази на противниците му и че може да спечели войната на изтощение. Трябва да докажем, че той отново греши!".

Липса на военни и висока престъпност във "Вагнер" - проблеми пред Русия в Украйна

Липса на военни и висока престъпност във "Вагнер" - проблеми пред Русия в Украйна

Поредният анализ на бойните действия на "Института за изследване на войната"