Съпругата на експрезидента на Египет Хосни Мубарак Сюзън забрани всякакви посещения е двореца в Шарм ал-Шейх, където в момента Мубарак се лекува. Причината за наложената забрана е страх от появата на папарашки снимки.

Забраната е разпространена до всички роднини на експрезидента. Изключение прави единствено неговият любим внук.

Според Сюзън Мубарак евентуалната поява на снимки на бившия държавен глава в болничното легло, биха били сериозен удар по бившия „фараон" и може да имат критични последици за неговото здраве.

82-годишният Хосни Мубарак подаде оставка на 11 февруари, след 18 дни на народни протести и след 30-годишно управление. Малко преди оттеглянето си той имаше сериозни здравословни проблеми, претърпя й операция. Преди няколко дни той отново постъпи в болница, като данните за неговото здравословно състояние са противоречиви.

В началото на месец март бившият президент на Египет бе призован за разпит по дело за корупция. Във вторник той и синовете му трябва да се явяват за първи път в прокуратурата, за да дадат показания във връзка с обвиненията в корупция и насилие срещу протестиращите египтяни.

На 13 април главният прокурор на Египет обяви, че Хосни Мубарак е задържан за 15 дни, за да бъде разследван за корупция и злоупотреба с власт.