Папа Франциск призова за международно посредничество за облекчаване на нарастващото напрежение между САЩ и Северна Корея заради ядрената дейност на Пхенян.

Папата смята, че например Норвегия, винаги е била готова да помогне.

Той предупреди, че има риск кризата да предизвика опустошителна война, в която голяма част от човечеството ще бъде унищожена.

Северна Корея неуспешно изстреля ракета

Северна Корея неуспешно изстреля ракета

Точната далечина на полета не е установена

Папата направи коментарите си часове, след като Северна Корея изстреля друга балистична ракета, която според САЩ и Южна Корея е експлодирала малко след излитането.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Пхенян, че показва неуважение към Китай и неговия президент. Наскоро Тръмп посрещна китайския президент Си Дзинпин и го похвали за усилията, които се полагат в опитите за обуздаване на Северна Корея.

Папа Франциск говори пред журналисти на борда на самолета след посещението си в Египет. Той посочи, че по света има толкова много, които могат да съдействат. Има посредници, които се предлагат, такива като Норвегия например, посочи папата.

Той предупреди, че ситуацията е станала твърде гореща и допълни, че пътят е пътят на преговорите и дипломатическо решение.