Руската федерация ще продължи да заплашва цяла Европа, дори ако Украйна освободи всички свои територии. Това заяви латвийският министър на външните работи Крисянис Каринш.

В коментар за информационна агенция ЛЕТА той заяви, че заплахата ще започне да се увеличава веднага след края на войната срещу Украйна, тъй като Русия ще възстанови армията си.

"Руското правителство е неспособно да подобри благосъстоянието на своето население. Всички карти са заложени на намирането на външен враг и култивирането на мнението, че разпадането на СССР е най-голямото зло. Затова е необходимо да се върнат загубените територии с повече от достатъчно.

Тъжното е, че това не е войната на Кремъл - тя се превърна в подкрепяна от Русия война. Русия напредва с империалистическата си експанзия и продължава да бъде заплаха за Европа", цитира "Делфи" думите на Каринш.

Путин заплашва Латвия: Ще последва адекватна реакция

Путин заплашва Латвия: Ще последва адекватна реакция

В отговор на това което той определи като "натиск върху рускоезичното население" в страната

Той смята, че спекулациите за евентуална руска победа имат за цел да мотивират Запада да не допусне това да се случи, тъй като украинското поражение би показало на Кремъл, че тактиката им е била правилна.