Лекари в Капитолия, САЩ съобщават, че "няколко" членове на Конгреса са имали контакт с лице, което е присъствало на скорошна политическа конференция и впоследствие е развило COVID-19. Те "остават в добро здравословно състояние", допълват от кабинета, съобщава АП.

Болният е цитирал "конкретни имена на хора, с които е имал контакт по време на срещата". "Няколко от тези лица, членове на Конгреса, бяха идентифицирани и се свързаха с тях вечерта на 7 март", от лекарския кабинет.

Проверени са за симптоми и хората са с "нисък риск" от заразяване с болестта, се казва в изявлението. Всички депутати, които лекарите наблюдават, "остават в добро здраве".

В неделя двама членове на Конгреса, сенатор Тед Крус и Поп Пол Госар, заявиха, че се изолират, след като установяват, че са имали контакт със заразеното лице на конференцията.

Освен Крус и Госар, има още трима сенатори и 12 членове на Камарата, които е трябвало да говорят на конференцията, Стив Скалис от Луизиана, републиканският лидер Лиз Чейни от Уайоминг и конгресменът Марк Медоуз от Северна Каролина, който е ръководител на персонала на Белия дом, учства и Илейн Чао, съпруга на лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл.

Чейни не е била до заразения участник в конференцията. И Доналд Тръмп, и Майк Пенс са говорили на конференцията, но Белият дом заяви, че няма индикации, че или са се срещали, или са били в "непосредствена близост" със заразения.

В американския Конгрес обмислят дистанционен режим на работа заради коронавируса

В американския Конгрес обмислят дистанционен режим на работа заради коронавируса

За щатните служители…