Бойци от батальона "Батман" обвиниха лидера на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Игор Плотницкий в организирането на убийството на техния командир Александър Беднов.
За това се говори на страница на батальона в социалната мрежа „ВКонтакте", съобщава Lenta.ru.

По данни на сепаратистите, Беднов, известен още като Батман, е загинал на 1-ви януари след нападение срещу неговия кортеж. Прокуратурата твърди, че той е бил убит по време на ареста му.

„Александър Александрович Беднов, по-известен с прозвището „Батман" и като създател на батальона ГБР (група за бързо реагиране "Батман", б.р.), загина при нападение срещу неговия кортеж. Тази информация бе потвърдена от сътрудник на батальона ГБР, който разпознал тялото на своя командир, което се намирало в брониран "Фолксваген Транспортер Т-4". Също така е била унищожена ескортираща кола - полицейска "Тойота Приус", се казва в съобщението в руската социална мрежа.

Според автора на постинга, двете коли са били изгорени. Освен Беднов са загинали още шестима души от неговия ескорт.

Съпротива от страна на Батман не е имало. Те са разстреляни в движение", се подчертава още в съобщението.

Според сепаратистите Беднов и хората от обкръжението му били избити „по заповед на Плотницкий", като той бил разпоредил „чистката" на всички непримирими командири на проруските сепаратисти.

В отговор от прокуратурата на ЛНР разпространиха прессъобщение, според което Беднов е бил убит от полицията по време на арест, по време на който той оказал въоръжена съпротива. В съобщението се отбелязва, че Батман, както и още няколко бойци от неговия батальон, са заподозрени за незаконни задържания и изтезавания на цивилни граждани, както и за грабежи.